Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Σύμβουλοι του Δήμου Τρικκαίων


Τον γνωρίζεται αυτόν τον Αξιωματικό του ελληνικού στρατού ;
Τον  Σπύρο Μουστακλή ;

Ξέρετε ότι βασανίστηκε και έμεινε ανάπηρος για όλη του τη ζωή από τη Χούντα;

Με ποια κριτήρια αποδίδετε τιμές σε  ανθρώπους οι οποίοι ούτε εναντιώθηκαν ούτε αντιστάθηκαν εναντίον καθεστώτων (ναζισμού) που κατέστρεψαν εκατομμύρια ανθρώπους και (δικτατορίας-ελληνικού φασισμού) που κατέστρεψαν αυτόν τον άνθρωπο ;


Διότι αναζητούμε ένα γεγονός αντίστασης εναντίον μιας Κατοχής-Κινδύνου της Ελλάδος, είτε άλλου εσωτερικού εχθρού (δικτατορίας)είτε εξωτερικού(Κατάκτηση) ή μιας επιστημονικής κατάκτησης-διάκρισης (εναντίον ενός εχθρού) η οποία να αναγνωρίζεται από όλα τα Τρίκαλα, την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο και δεν βρίσκουμε!
Και βέβαια δεν αναφερόμαστε στον Σ. Βάσκο, αλλά στον καθηγητή Σ. Μπονώτη ο  οποίος δεν διακρίθηκε για αντίσταση ούτε εναντίον των Ιταλο-Γερμανών, ούτε εναντίον της δικτατορίας των Συνταγματαρχών παρ΄ ότι τη συγκεκριμένη περίοδο θεωρείτο ότι ήταν από τους επιστήμονες των Τρικάλων που είχαν κοινωνικό και παρεμβατικό ρόλο,  τόσο σαν επιστήμονας όσο και σαν επίλεκτο μέλος της τρικαλινής κοινωνίας!
Ένα κύρος το οποίο ωστόσο δεν το χρησιμοποίησε όμως -όταν επιβλήθηκε η χούντα- εναντίον της. 
Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να πιστεύει κανείς τον όποιον σωτήρα θέλει και όποιο καθεστώς θέλει και να κρατά την οποία στάση θέλει!
Αυτό είναι μια πολιτική θέση, η οποία όμως μπορεί να επιβαρυνθεί αν ο «σωτήρας» διαπράξει εγκλήματα, όπως έκανε η χούντα, με τα βασανιστήρια, τα εγκλήματα του πολυτεχνείου  και την καταστροφή της Κύπρου κ. ά.
Τότε, αν δεν τα καταδικάσει και αυτά, η πολιτική του θέση του οποιουδήποτε υποστηριχτή της χούντας γίνεται δυσχερής!
Και μόνο ότι ο Καθηγητής Σ. Μπονώτης δεν εναντιώθηκε εναντίον της χούντας, αλλά ούτε και ποτέ δημοσίως καταδίκασε τα πεπραγμένα της επτάχρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών, θεωρούμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της νεοδημοκρατικής παράταξης του Δήμου Τρικκαίων προχωρά σε μια τιμητική διάκριση που δεν είναι απλώς ένα ολισθηρό, ανεπίκαιρο, καιροσκοπικό αλλά και ένα ανιστόρητο έγκλημα και ατόπημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου