Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

15 χρόνια μετά το ΚΙΛΕΛΕΡ



 Τα Τρίκαλα  ζουν μέρες και νύχτες Λευκής  τρομοκρατίας

 Η Λευκή τρομοκρατία στα Τρίκαλα βρίσκεται από μέρες σε πλήρη εξέλιξη   και τα τηλεγραφήματα των ανταποκριτών του τύπου συνεχίζουν να κατακρατούνται. Από μέρες τα Τρίκαλα έχουν απομονωθεί τελείως από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι ανταποκρίσεις και οι εφημερίδες επί μέρες δεν φτάνουν ποτέ στα Τρίκαλα και κατακρατούνται από τις αρχές ασφαλείας και τον στρατό.
Έχουν περάσει 40 περίπου μέρες από την μεγάλη σφαγή των Τρικαλινών διαδηλωτών έξω από το 


κτήριο της Νομαρχίας Τρικάλων και το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων λεηλατείται από τις αρχές  ασφαλείας με αποτέλεσμα  το  Σωματείο των καπνεργατών Τρικάλων  με Γραμματέα τον Δ. Παζαϊτη εν μέσω της Λευκής τρομοκρατίας και της βίας εναντίον όλων των Τρικαλινών εργατικών και αγροτικών σωματείων, στέλνει προς την κυβέρνηση τηλεγράφημα διαμαρτυρίας, επισημαίνοντας την άμεση αποδοχή των αιτημάτων της καπνεργατικής Ομοσπονδίας και την άμεση παράδοση των αρχείων και των  επίπλων του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Ζητεί επίσης αποζημίωση για τις οικογένειες των θυμάτων της σφαγής, τασσόμενοι αλληλέγγυοι  και στον αγώνα των σιδηροδρομικών οι οποίοι βρίσκονται και εκείνοι υπό διωγμό.
Στη γειτονική Λάρισα εκείνη τη μέρα 12/3/1925 σφραγίστηκε με την καταδίκη των Λαρισινών άκληρων  καλλιεργητών κατηγορούμενοι για την κατάληψη που επιχείρησαν σε τσιφλίκι του  Τατάρ. Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν επί διαταράξει της κοινής ησυχίας, διότι πριν από ένα μήνα κατέλαβαν τα διεκδικούμενα παρ΄αυτών αγροκτήματα. Από τους τεσσαράκοντα τέσσερες κατηγορούμενους καταδικάστηκαν ο Γραμματέας του τμήματος  των Παλαιών Πολεμιστών σε πεντάμηνη φυλάκιση και 35 άκληροι καλλιεργητές σε  τρίμηνη φυλάκιση, οι υπόλοιποι αθωώθηκαν.
Στην Καρδίτσα οι αστυνομικές αρχές χωρίς καμιά κατηγορία την 8ην μ.μ συνέλαβαν τον γραμματέα του Σωματείου των καπνεργατών Καρδίτσας Δημήτρη Αγγελάκη και τον Δημήτρη Χρυσοστομίδη και τους κρατούν στα κρατητήρια της αστυνομίας.
Ολόκληρη η Θεσσαλία αστυνομοκρατείται και στρατοκρατείται διότι οι Θεσσαλοί δεν αναγνωρίζουν το Μνημόνιο ξεπουλήματος της Θεσσαλικής γης στους Τσιφλικάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου