Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Αριστερά στα Τρίκαλα



Σε μερικές πολιτικές εκφάνσεις και παρατάξεις έχει τα ίδια μούτρα με τη Δεξιά

Του Μάρκου Μασέτη

Βλέπεις για παράδειγμα, το ίδιο βλοσυρό και γεμάτο μίσος πρόσωπο μιας συντηρητικής δεξιάς στα όρια της ακροδεξιάς. 
Βλέπεις πρόσωπα παρατάξεων αριστερών κομμάτων και παρατάξεων χωρίς κανένα ίχνος Χαράς και 


Αισιοδοξίας.
Βλοσυρά πρόσωπα, κατεβασμένα μούτρα που και καλημέρα να τους πεις θα βρεις αμέσως τον μπελά σου.
 Ή άλλα πρόσωπα αριστεράς, που μόλις τους δεις θα βγάλουν αμέσως το κουπόνι, το λαχείο για να σου αρμέξουν τον οβολό τους.
Μια συντηρητική περιφερόμενη αριστερή εκκλησία που μοιάζει με το παγκάρι των ναών των θρησκευτικών αξιωματούχων της συντηρητικής δεξιάς και ακροδεξιάς που μόλις σε δουν στην είσοδο ενός ναού και ξεχάσεις να ρίξεις τον οβολό σου, περνούν μετά από λίγο με το δίσκο να σου ξαναθυμίσουν ότι εδώ όλα πληρώνονται και αν πάλι ξεχάσεις, επανέρχονται με άλλο δίσκο υπέρ κάποιου άλλου σκοπού.
Έχετε δει επίτροπο ναού να σου χαμογελάει ποτέ;
Το ίδιο και αριστερό που σου ζητάει τον οβολό του για κάποιον σκοπό.
Τι δεξιός επίτροπος, τι αριστερός επίτροπος.
Καμιά διαφορά!
Ρίξε τον οβολό σου για να εξασφαλίσεις καλό οικόπεδο στον σοσιαλιστικό παράδεισο της Δευτέρας Παρουσίας.
Και αν κάνεις το λάθος και αμφισβητήσεις την ιερότητα του κόμματος σε έφαγε η μαρμάγκα!
Σε περιμένει το πυρ το εξώτερο.
Έχετε δει μεσαιωνικά ιερατεία της Καθολικής Ευρώπης ;
Με εκείνα τα βλοσυρά πρόσωπα των  θρησκευτικών αξιωματούχων της ιεράς εξέτασης που τα βλέπεις και κατουριέσαι επάνω σου;
Έτσι μοιάζουν πολλοί οπαδοί, πολιτικοί εκπρόσωποι και αξιωματούχοι αριστερών κομμάτων και παρατάξεων. 
Δε γελάνε ποτέ τα χείλη τους!
Και αν γελάσει το στόμα τους θα στραβομουτσουνιάσει.
Μια αριστερά πικρόχολη, βλοσυρή, απαισιόδοξη, συντηρητική, δογματική, και τσιγκούνα που θυμίζει τον Σταρένιο του Ελληνικού κινηματογράφου.
Χαρακτηριστικά που ανήκουν στη συντηρητική Δεξιά, τα οποία υπάρχουν και σε κόμματα και παρατάξεις μιας λουστραρισμένης αριστεράς.
 Που αν ξύσεις τον λούστρο και την επικάλυψη των χρωμάτων και ονομάτων από κάτω θα βρεις ένα μαύρο και ένα συντηρητικό οπαδό, εκπρόσωπο ή αξιωματούχο της  συντηρητικής δεξιάς και της ακροδεξιάς.
Καμιά σχέση με την Αριστερά της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας που είναι πηγές Χαράς, Ελπίδας και Αισιοδοξίας.


2 σχόλια:

  1. Υπάρχει και η Αριστερά του Μαρτυρίου, την οποία την αγνοείται.
    Αυτή η Αριστερά δεν είναι χαζοχαρούμενη, είναι σοβαρή και όχι βλοσυρή και το μίσος της είναι εναντίον του φασισμού και όχι εναντίον των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είστε άδικος, να μη πω κακεντρεχής προς την αριστερά κ. Μασέτη. Υπάρχουν μικρές αριστερές παρατάξεις οι οποίες δεν έχουν μισθούς και έσοδα που έχει μια θρησκευτική οργάνωση. Οι αριστερές παρατάξεις οι περισσότερες προσπαθούν με συνδρομές και βιβλιαράκια να καλύψουν τα έξοδά τους. Κακό είναι αυτό;
    Το ΚΚΕ λειτουργεί κάποιες φορές σαν μια πολιτική δογματική οργάνωση και εκεί το κουπόνι ίσως έχει τα χαρακτηριστικά μιας απαιτητικής θρησκευτικής οργάνωσης, όχι όμως και εκκλησίας, αλλά και πάλι είναι άστοχος ο παραλληλισμός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή