Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Τιμώμενο πρόσωπο ο Αλέξης Τσίπρας



Στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

«Πολύ θετικές» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τις συνομιλίες που είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα. Όπως 


ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πεσκόφ σε δηλώσεις του σε Ρώσους δημοσιογράφους, «διαμορφώθηκαν πολλά επίπεδα συνεργασίας, τα πάντα συμφωνήθηκαν και υπάρχουν κοινά σχέδια προς υλοποίηση».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου, κεντρικός στόχος είναι η εξισορρόπηση και αύξηση του όγκου των εμπορικών ανταλλαγών, που μειώθηκε δραματικά το 2014 περί το 40%. «Οι δυνατότητες είναι αρκετά μεγάλες, υπάρχουν κοινά σχέδια, για τα οποία πρέπει να εργαστούμε. Γι' αυτό τα πράγματα είναι εξαιρετικά θετικά. Το βασικό είναι ότι οι Έλληνες εταίροι μας έχουν διάθεση συνέχισης της συνεργασίας σε κάθε περίπτωση, πράγμα, που βρίσκει απόλυτη ανταπόκριση και από τη ρωσική πλευρά» παρατήρησε ο κ. Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο, μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε και το ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο κεντρικός τιμώμενος ξένος ηγέτης στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Τον Ιούνιο επομένως ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί ξανά στη Ρωσία. Η επίσκεψή του θα συμπέσει με την ολοκλήρωση του διμήνου προετοιμασίας, που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για την ίδρυση μεικτών ελληνορωσικών εταιρειών μεταποίησης «ελληνικής πρώτης ύλης», οι οποίες και θα είναι ο φορέας της έμμεσης παράκαμψης του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου