Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Σύγκρουση Γερμανίας Ρωσίας



Για τρίτη φορά σε αντιπαράθεση δυο μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις

Του Μάρκου Μασέτη.

Η Ευρώπη ξαναζεί μέρες του 1939-1945

Υπεύθυνες για τη νέα σύγκρουση οι ίδιες δυνάμεις που ήταν και το 1939-1945.
 Η Αγγλία, έθρεψε τότε και χάιδεψε το φασιστικό τέρας (Γερμανικό ναζισμό-Ιταλικό φασισμό) 


προκειμένου να σταματήσει την επιρροή και την επέκταση της Ρωσικής Επανάστασης.

Με αποτέλεσμα το τέρας του ναζισμού-φασισμού κάποια στιγμή να αυτονομηθεί και να αιματοκυλίσει την Ευρώπη.

Το ίδιο έκαναν και οι ΗΠΑ.
Από το 1949 έθρεψαν και χάιδεψαν φασιστικά και δικτατορικά καθεστώτα σε χώρες επιρροής τους(για παράδειγμα στην Ελλάδα δεν δίστασαν να καταφύγουν και σε στρατιωτική δικτατορία το 1967).

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο χάιδεψαν και έθρεψαν τη Γερμανία και την επεκτατική της πολιτική μέσω της Ε.Ε, ακόμη και στρατιωτικά με τον βομβαρδισμό της Σερβίας, προκειμένου να εμποδίσουν την επιρροή της νέας ομόσπονδης Ρωσίας μετά της διάλυση της ΕΣΣΔ.

Με αποτέλεσμα και πάλι η Γερμανία να αυτονομηθεί σε λίγα χρόνια και να βρισκόμαστε και πάλι σε μια νέα σύγκρουση(Ουκρανία) με τις δυο μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις Γερμανία και Ρωσία.

 Η Ε.Ε αποτελεί σήμερα επέκταση(επεκτατικός οικονομικός χώρος) της ομόσπονδης Γερμανίας.
Καθημερινά αξιωματούχοι της Ε.Ε το επιβεβαιώνουν, απευθυνόμενοι, υποτίθεται, σε εταίρους της Ε.Ε. με νοοτροπία και συμπεριφορά κατακτητή και με ύφος αλαζονικού ηγεμόνα τύπου της ναζιστικής Γερμανίας.

Το σκηνικό της Ευρώπης του 2015 φαντάζει το ίδιο με το 1939.
Η Αγγλία, βρίσκεται εκτός και απέναντι από την Γερμανία, όπως και τότε. Το ίδιο και οι ΗΠΑ. Οι κολλητοί της Γερμανίας σήμερα,  η Ισπανία, όπως και τότε το φασιστικό καθεστώς του Φράνκο(παρά την ουδετερότητα) ήταν μαζί της.

 Φίλος της ναζιστικής Γερμανίας το 1939 και η Ιταλία του Μουσολίνι και στρατιωτικός σύμμαχος μάλιστα. Σήμερα, ο Ιταλός Ντράγκι επικεφαλής της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας  με τον μεγάλο οικονομικό ρόλο που παίζει, ως φερέφωνο της Γερμανική οικονομικής πολιτικής στον νέο οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται δε φαντάζει ως σύμμαχη το ίδιο ;

Τελευταία η Γαλλία, φαίνεται καθαρά πια ότι έχει εγκαταλείψει το αγώνα και έχει συνθηκολογήσει με την οικονομική πολιτική της Γερμανίας, όπως και  ο Αντρί Φιλίπ Πεταίν συνθηκολόγησε με τη ναζιστική Γερμανία τη 15η Ιουνίου του 1940.

Με τη Μαρί Λεπέν να διεκδικεί σήμερα στη Γαλλία τις αντιστασιακές δάφνες της «Ελεύθερης Γαλλίας» έναντι της ηγεμονικής Γερμανίας, του Σαρλ ντε Γκώλ της τότε ναζιστικής Γερμανίας.

Ο νέος πόλεμος των ευρωπαϊκών μεγάλων δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη έχει φτάσει μέχρι κάτω στην Υεμένη και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.
Οι παίχτες του νέου πολέμου κρατούν ακόμη τις εστίες τους εκτός στρατιωτικής εμπλοκής και στρατιωτικής μάχης.

Εκτός των εστιών τους, όταν οι γεωπολιτικοί στρατιωτικοί χώροι και τα οικονομικά τους συμφέροντα τίθενται εν αμφιβόλω, τότε, χρησιμοποιούν τις πολεμικές στρατιωτικές μηχανές τους, οπλίζοντας τους ντόπιους πληθυσμούς και διαιρώντας τους σε πολιτικές και θρησκευτικές φατρίες.

Η Ευρώπη και οι ευρωπαϊκοί λαοί βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή.
Δεν πρέπει να ξεχάσουν οι ευρωπαίοι ότι η έναρξη των παγκόσμιας στρατιωτικής σύρραξης το 1939 πυροδοτήθηκε από την στρατιωτική εισβολή της Γερμανίας στην γείτονα της Πολωνία, η οποία. ήταν σύμμαχος της Αγγλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου