Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Προς τρόικα εσωτερικού



 Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις

Γιάνης Βαρουφάκης

Πραξικόπημα

Βαρουφάκης προς «τρόικα Εσωτερικού»: Επιλέξτε φόρουμ, δικαστήριο ή αρένα, θα είμαι εκεί, εσείς;
Με ανάρτηση του στο Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης παίρνει θέση και απαντά σε όσους τον 


κατηγόρησαν για το παράλληλο νόμισμα καθώς και στον Ανδρέα Λοβέρδο που ζήτησε να παραστεί στην εξεταστική για τα μνημόνια.
«Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στις κατηγορίες περί σχεδίου έκδοσης παράλληλου νομίσματος. Με μήνυμά του στο Twitter, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit ώστε να μην μας επιβληθεί».
Απαντώντας στο αίτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου περί κλήσης του ίδιου στην Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνια, ο κ. Βαρουφάκης έγραψε: «Προς τρόικα εσωτερικού: Επιλέξτε όποιο φόρουμ, όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ 5 μήνες αγώνων. Εσείς;»



Νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών η συμφωνία - Αμηχανία της κυβέρνησης μπροστά στο μεγάλο ΟΧΙ

"Αυτή είναι η πολιτική της ταπείνωσης", σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για τη συμφωνία το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή Late Night Live του ραδιοφωνικού σταθμού ABC της Αυστραλίας. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της 5μηνης διαπραγμάτευσης κι υποστήριξε πως το βράδυ της νίκης του ΟΧΙ επικράτησε αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου.
"Η τρόικα είχε φροντίσει να τον κάνουν (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα) να καταπιεί κάθε λέξη που εκστόμιζε ασκώντας κριτική στην τρόικα κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων. Όχι μόνο τους έξι μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δεν έχει να κάνει με την οικονομία.  Δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το να μπει η Ελλάδα στο δρόμο προς την ανάκαμψη.
Πρόκειται για μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών που στοιχειώνει και πάλι την Ευρώπη, και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει. Γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένος, αν το κάνει , και είναι καταδικασμένος, αν δεν το κάνει" τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας πως "θα εκπλαγεί εάν ο κ. Τσίπρας θελήσει να παραμείνει Πρωθυπουργός".

Πραξικόπημα

"Στο πραξικόπημα η επιλογή του όπλου που χρησιμοποιήθηκε για να ρίξει τη δημοκρατία ήταν τα τανκς. Λοιπόν, αυτή τη φορά ήταν οι τράπεζες. Οι τράπεζες χρησιμοποιήθηκαν από ξένες δυνάμεις για να καταλάβουν την κυβέρνηση. Η διαφορά είναι αυτή τη φορά καταλαμβάνουν όλη τη δημόσια περιουσία" επεσήμανε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Επιπλέον, υποστήριξε πως ο Τσίπρας μπορεί να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, αντί να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή των Ελλήνων.
Για την παραίτησή του
Ο Γιάνης Βαρουφάκης περιέγραψε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη,  την ημέρα που παραιτήθηκε.
"Μπήκα στο γραφείο του πρωθυπουργού συνεπαρμένος. Tαξίδευα σε έναν όμορφο σύννεφο ωθούμενο από αέρα ενθουσιασμού του λαού για τη νίκη της ελληνικής δημοκρατίας στο δημοψήφισμα. Τη στιγμή που μπήκα στο πρωθυπουργικό γραφείο, ένιωσα αμέσως μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Ήμουν αντιμέτωπος με αέρα ήττας, που ήταν σε πλήρη αντίθεση με ό, τι συνέβαινε έξω".

Σε αυτό το σημείο έπρεπε να πω στον πρωθυπουργό:" Αν θες να χρησιμοποιήσεις το βόμβο της δημοκρατίας έξω από τις πύλες του κτιρίου αυτού, μπορείς να υπολογίζεις σε μένα".
Από το ευρώ στην δραχμή
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει επίσης τις μυστικές προετοιμασίες της ελληνικής κυβέρνησης για να εκτυπώσει δραχμές, σε περίπτωση που η χώρα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ, σημειώνει η ιστοσελίδα του abc.
"Ως υπεύθυνη κυβέρνηση, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι υπήρχε μια πολύ σημαντική συμμαχία εντός της ευρωομάδας,της οποίας σκοπός ήταν να μας πετάξουν έξω από το ευρώ, θα έπρεπε να εκπονήσουμε έκτακτα σχέδια", είπε. "Έπρεπε να έχουμε μια μυστική μικρή ομάδα ανθρώπων που θα εκπονούσε το σχέδιο σε περίπτωση που ήμασταν αναγκασμένοι να βγούμε από την ευρωζώνη".
Όπως ξεκαθάρισε θα παραμείνει απλό μέλος του κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου έχει "πολύ περισσότερο χώρο για ελιγμούς και για να πει την αλήθεια". Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η λιτότητα θα ενθαρρύνει περαιτέρω την ακροδεξιά στη χώρα.
Ο φόβος των ναζί
"Στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να καθίσω κοιτάζοντας στα δεξιά της αίθουσας, όπου κάθονται 10 ναζί, που εκπροσωπούν την Χρυσή Αυγή. Εάν το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καλλιεργήσει τόσες ελπίδες στην Ελλάδα ... αν προδώσουμε αυτές τις ελπίδες και αν σκύψουμε το κεφάλι μας σε αυτή τη νέα μορφή της μεταμοντέρνας κατοχής, τότε δεν μπορώ να δω κανέναν άλλο...
Το αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Αυτοί θα κληρονομήσουν με τραγικό τρόπο το μανδύα του κινήματος κατά της λιτότητας".
"Κανείς δεν μπορεί να υπογράψει κανένας νέο μνημόνιο"
Μιλώντας για τη συμφωνία στο ρ/σ Real fm ο Γιάνης Βαρουφάκης, είπε πως «νέο μνημόνιο που αποτελεί επιτάχυνση των καταστροφικών ορμών των προηγούμενων, δεν μπορεί κανένας να υπογράψει».
«Αυτές οι μέρες θα γραφτούν με μαύρα γράμματα και όσοι τα επέβαλαν αυτά τα κείμενα θα έχουν να κάνουν με τον ιστορικό του μέλλοντος», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και απέφυγε να απαντήσει στο γιατί υπέγραψαν αυτή τη συμφωνία ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.
Βαρουφάκης στον Realfm: Δεν μπορεί να υπογράψει κανένας νέο μνημόνιο
«Νέο μνημόνιο που αποτελεί επιτάχυνση των καταστροφικών ορμών των προηγούμενων, δεν μπορεί κανένας να υπογράψει» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τόνισε ότι «όποιος διαβάζει το κείμενο δεν μπορεί παρά να νιώσει θλίψη για την κατάντια της Ευρώπης».
«Αυτές οι μέρες θα γραφτούν με μαύρα γράμματα και όσοι τα επέβαλαν αυτά τα κείμενα θα έχουν να κάνουν με τον ιστορικό του μέλλοντος», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και απέφυγε να απαντήσει στο γιατί υπέγραψαν αυτή τη συμφωνία ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.
Όσο για την ψηφοφορία στη Βουλή της προηγούμενης Παρασκευής, είπε: «Το πρωί πήγα στην ΚΟ, τοποθετήθηκα και τους μετέδωσα την απόλυτη συμπαράσταση μου. Στο τέλος της ήμασταν ένα. Τους πληροφόρησα ότι δεν θα είμαι στη Βουλή για οικογενειακούς λόγους και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Γιατί τέτοια κακεντρέχεια; Άλλο η κριτική και άλλο αυτό το τσουνάμι λάσπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 http://www.koutipandoras.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου