Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Η Γερμανία δεν κρατά καμιά συμφωνία



 Είναι η μόνη χώρα στην Ευρωζώνη που κάνει ότι θέλει

Του Γιάνη  Φορόλα

Συστηματικά εδώ και πολύ καιρό η Γερμανία δε συμμορφώνεται ποτέ με τις αποφάσεις του ευρωγκρούπ, ιδιαίτερα όταν περνούν αποφάσεις και οδηγίες που δεν είναι δικής της πολιτικής, κοπής,  ή γερμανικής προτροπής.
Το ίδιο έκανε και κάνει και στην περίπτωση της πρόσφατης συμφωνίας με την Ελλάδα, η οποία ως 


γνωστό αποτέλεσε ένας είδος συμβιβασμού όλων των χωρών της Ευρωζώνης.
Η Γερμανία όπως έκανε και κάνει πάντα ποτέ δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις αυτών των συμβιβασμών και ακυρώνει εν τη πράξη τις συμφωνίες.
Από τη πρώτη στιγμή που υπεγράφη η συμφωνία με την Ελλάδα άρχισε, εν τη πράξη, πρώτη να την ακυρώνει με δηλώσεις του Σόιμπλε όσον αφορά την ονομασία των θεσμών και άλλες δηλώσεις εναντίον του υπουργού των οικονομικών με σκοπό να ακυρώσει το νόημα και τη σημασία της συμφωνίας, αλλά και το κύρος του ιδίου ως οικονομολόγου.
Πρόκειται για μια δόλια πολιτική της Γερμανίας που θα την πληρώσει πολύ ακριβά στο μέλλον.
Σε δεύτερη φάση άρχισε να διαρρέει πως η κυβέρνηση της Ελλάδας χάνει χρόνο ενώ η ίδια κάνει ότι είναι δυνατόν για να χάσει χρόνο η κυβέρνηση και να πάθει οικονομική ασφυξία.
Στην περίπτωση των θεσμών και την επίσκεψη τους στην Ελλάδα έκανε τα πάντα με σκοπό και πάλι να υπονομεύσει τη συμφωνία, στέλνοντας στην Ελλάδα το κλιμάκιο των ειδικών δήθεν που  ο καθένας έλληνας  γνωρίζει πόσο υποτιμητικό είναι για μια χώρα να την συμπεριφέρονται οι  εταίροι  τους με τέτοια καχυποψία.
 Και ενώ η συμφωνία ήταν να δούνε μερικά συγκεκριμένα στοιχεία που τους ενδιέφεραν, κατόπιν πίεσης της Γερμανίας και πάλι καθυστερούν και θα καθυστερούν με σκοπό και μόνο να καταρρακώσουν το κύρος της κυβέρνησης και του Ελληνικού λαού.
Είναι φανερό ότι η Γερμανία δε θέλει η συμφωνία που πέτυχε ο Γιάννης Φαρουφάκης να εφαρμοσθεί και από τη πρώτη στιγμή κάνει το κάθε τι εναντίον της.
Σ’αυτή την υπονόμευση συνηγορούν και όλα τα ελληνικά φερέφωνα των ΜΜΕ και των μνημονιακών πολιτικών κομμάτων τα οποία ταυτίζονται με την πολιτική του Σόιμπλε.


Πρέπει επίσημα πια η Γερμανία Να κυριχθεί  Εχθρός της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου